Scroll Top

בניית דף נחיתה – מדריך לשיפור ההמרות

בניית דף נחיתה

בניית דף נחיתה – אם אתם תוהים כיצד להמיר משתמשים לאחר שלחצו על המודעה שנשלחה, יצרנו מדריך להמרת משתמשים / נרשמים בדף נחיתה.

בפרסום הרגיל באופליין אנחנו יכולים ליצור הצעה מרתקת ולקבל פניות מלקוחות המעוניינים במוצר או בשירות, אך המכירה עדיין תלויה באיכות הטיפול והמעורבות של איש המכירות בנקודת המגע הסופית עם הלקוח.

השיווק באינטרנט עובד באותה הצורה.

תחשבו על זה: המטרה של המודעה שלכם היא לא למכור. היא כן צריכה לתפוס את תשומת הלב של קהל היעד, לרגש ולעניין אותם בהצעה שיצרתם ולהפוך את ההבטחה לחזקה וברורה מספיק כדי לפתות אותם ללחוץ על הבאנר או המודעה.

אבל ההמרה מתחילה בפועל כבר בדף הנחיתה / במודעה ששלכתם. אם תפיצו דף הצעה עני ולא מסקרן, כמות ואיכות ההמרות / ההקלקות תהיה נמוכה, ללא קשר לאיכות ההצעה.

בניית דף נחיתה – מהמדריך הזה תלמדו:

איך נראה מסע טיפוסי להמרה מקוונת
מה דף הנחיתה צריך לכלול וכיצד ליצור אחד
איך עיצוב אלמנטים משפיע על מספר ההמרות
אילו שיטות יעזרו לכם לשכנע את המשתמשים לקנות, להירשם או לבצע המרה בכל דרך אחרת
איך מתכננים בדיקות A / B למודעות

דברים השתנו – המסע לרכישה של הלקוח החדש:

האם אתם זוכרים איך נהגתם לקנות דברים בעבר?

כשמכשיר חשמל התקלקל, כנראה והייתם הולכים לחנות הסמוכה כדי לרכוש אחד חדש. קרוב לוודאי שהייתם בודקים דגם אחד או שניים (וכנראה היו רק שני דגמים לבחירה), מתייעצים עם המוכר בחנות על האפשרות הטובה ביותר, שולפים את הארנק וקונים. ההחלטה שלכם הייתה יכולה להיות מושפעת מניסיון קודם, ידע על מותג מסוים וכמובן בחירה זמינה (מספר החנויות המוכרות את מוצר).

בקיצור, זה נראה פחות או יותר כך:
צורך במוצר >> הגעה לחנות >> השוואה בין 2-3 דגמים >> רכישה
גם אם נוסיף פרסום, התהליך נשאר פשוט למדי:
זיהוי צורך >> צפייה בפרסום >> תגובה לפרסום >> השוואה בין 2-3 דגמים זמינים >> ביצוע רכישה

עכשיו בואו ונשווה לתהליך הקנייה שאתם מבצעים היום:

מזהים בעיה, אתם בודקים / חוקרים את הבעיה באינטרנט, ואז… עורכים מחקר נוסף כדי לגלות את כל הפתרונות הזמינים, שואלים חברים לקבלת המלצות, בודקים במדיות החברתיות את מה שאחרים אומרים על פתרון לבעיה דומה, מחפשים ב- Google פתרון לנושא, קוראים ביקורות באינטרנט, נחשפים וגם לוחצים על מודעות המציעות פתרון דומה או אחר, ולבסוף… בהתבסס על כל המידע שאספתם אתם מקבלים החלטת קנייה, ולאחר מכן…. מצטרפים לדיונים על המוצר באינטרנט.

רבים מהצעדים האלה קורים בו זמנית, ולעתים קרובות משפיעים אחד על האחר. הקונים של היום כבר לא מחליטים על סמך מידע שנאסף ממקור אחד. גם אם הם כבר לחצו על מודעה, או קישור בדואר אלקטרוני, ההחלטה שלהם גם מושפעת ממה שכבר שמעו על המוצר או המותג. ייתכן שקראו על זה במאמר, ראו סקירה שפורסמה בבלוג, שמו לב למודעה במדיה חברתית או שמעו חבר שהזכיר את הנושא בפייסבוק. בכך, העבודה שלכם כמשווקים הפכה מורכבת מאוד. אתם לא רק צריכים למשוך את הלקוחות למוצר או השירות שלכם, אתם גם צריכים
להשפיע על החלטת הקנייה שלהם וליצור מניע חזק למה הם צריכים לקנות מכם.

שימוש בדפי נחיתה

ראשית, דף נחיתה טוב יגרום למשתמשים להישאר עליו לפחות 15 שניות, זה הזמן המרבי שייקח לגולשים להחליט האם ההצעה שהצגתם מתאימה עבורם. ואם יחליטו שלא, פשוט ילחצו על כפתור החזרה, ויתחילו בחיפוש מוצר חדש, ובסופו יבצעו קנייה מהמתחרה שלך.

דף הנחיתה חייב להיות רלוונטי לצרכים של קהל היעד, ועליכם כמשווקים להיות ממוקדים עם מה שאתם מציעים, לגרום ללקוחות לקנות מכם ולהדריך אותם בתהליך הרכישה.

בניית דף נחיתה – סוגים של דפי נחיתה

דפי נחיתה קשורים למטרה שתרצו להשיג דרכם וישנם כמה  סוגים נפוצים ביותר של דפי נחיתה בהם משתמשים:

Click Through Pages

דף זה מטרתו לגרום למבקרים לבצע לחיצה כדי לעבור לדף אחר (דף קשר, דף הרשמה). זהו דף ללא טופס למילוי ומשמש כמתווך במטרה לעורר ו”לחמם” את הגולש לפני המעבר להמשך משפך השיווק. מותגים משתמשים בדפים אלו כדי למשוך תנועה רלוונטית ולשלוח לדפי מוצרים.

Email Capture Pages

זהו דף נחיתה שנועד לאסוף כתובות דואר אלקטרוני של המתעניינים, בדרך כלל בתמורה להטבה כל שהיא. בשלב מאוחר יותר החברה תוכל להשתמש ברשימה לפנות ולהציע לנרשמים מוצרים ו/או שירותים.

Lead Generation or Squeeze Pages

חברות משתמשות בדפים אלו כדי לאסוף מידע רלוונטי ממבקרים וליצור הפניות. דפי נחיתה אלו “מייצרים” לידים של מתעניינים שיטופלו על ידי מחלקת המכירות. דפי נחיתה אלו אוספים מידע כגון שם הגולש, כתובת דוא”ל ומס’ טלפון. בחלק מהדפים גם נאסף מידע ממוקד דוגמת שם החברה, מיקום, מקצוע והתמחויות ועוד וכל זה כדי לסייע בהערכה מה איכות הליד שהתקבל ופוטנציאל ההתקשרות עם הפונה.

Ecommerce Pages

דפי נחיתה שחנויות מקוונות יוצרות לעתים קרובות, המשלבים אלמנטים של דפי מכירה (הקלקה לכניסה לעמוד) ואיסוף דואר אלקטרוני. החנויות המקוונות שואפות להפנות לקוחות לדפי מוצרים ולפתות אותם לבצע קניות, ובמקרים בהם לא התבצעה קניה, לאסוף את כתובת הדוא”ל שלהם לפנייה נוספת.

אילו אלמנטים נכון לשלב בבניית דף נחיתה?

כותרת

הכותרת הינה האלמנט הראשון אותו יפגוש הגולש ועל בסיסו יחליט האם לפתוח את הדף ולהתעמק בתוכן או לנטוש מיד את העמוד. כדי לשכנע את הגולשים להיכנס לעמוד יש להקפיד שהכותרת
• תתייחס להצעה באופן ישיר וברור להצעה
• תהיה ברורה ומובנת
• תתקשר איזו בעיה המוצר / השירות יכול לפתור

הכותרת צריכה להיות קשורה ולהשתלב בתוכן המודעה / העמוד ובכך לחזק את ביטחון הגולש שאכן הגיע למקום הנכון.

כותרת משנה

ישנם מצבים בהם לא ניתן לשלב את 3 המרכיבים בכותרת הראשית. במקרים כאלה נכון ליצור כותרת משנה ולהרחיב על ההצעה / הפתרון המשתלם.

חיזוקים

הכותרת וכותרת המשנה מתקשרות את ההצעה שלך. אך לעתים קרובות ייתכן שתצטרך להצהיר ולהבליט נקודות מפתח ומה משתלם במכירה / בהצעה. טקסט זה ממוקם בדרך כלל מתחת לכותרת המשנה ומציג הטבות נוספות כדי לעזור לשכנע את הגולש להמשיך ולחקור את הדף.

ויזואליים (תמונות ווידאו)

דף  נחיתה צריך לכלול גם ויז’ואל שיספק תמריץ נוסף למבקרים להמשיך ולחקור את ההצעה.
אימג’ המציג את המוצר או את ההצעה בקונטקסט המתאים.
וידאו קצר המציג את המוצר או ההצעה עם הקשר לבעיה / לקושי אותם נרצה לפתור
וידאו המציג המלצה של לקוח שהתנסה או דו שיח מדרבן המייצר הייפ / עניין על המוצר או השירות.

קריאה לפעולה – call to action

קריאה ברורה לפעולה תבהיר למבקרים מה תרצו שהם יעשו בדף – יעברו לדף אחר, ירשמו, ימלאו טופס או יוסיפו מוצר לעגלה. כדי שזה יקרה, קריאה לפעולה צריכה לבלוט בדף. המבקר צריך להבחין בה מיד לאחר ניתוח הכותרת והמידע התומך.

מדדי אמון

אמון, או היעדר אמון, במקרים רבים הינם גורם מכריע המשפיעים על הגולש ועל אחוזי ההמרה בדף הנחיתה. כדי שלא נפגע בהמרות, דפי הנחיתה צריכים לכלול לפחות חלק ממדדי האמון הנפוצים ביותר: סימני אמון – כגון תג, תמונה או לוגו שנמצא באתר אינטרנט המציין שהאתר האינטרנט הוא חבר בארגון מקצועי או שאתר האינטרנט עומד בדרישות אבטחה.לוגו לקוחות ושותפים עסקיים. המלצות – המלצות הן אות האמון האולטימטיבי. סקירת ממשתמש תנצח כל הוכחה אחרת. אחרי הכול, זה מבהיר שההצעה שלכם סייעה למישהו באופן משמעותי.

בניית דף נחיתה – אילו אלמנטים משפיעים על אחוז ההמרות?

94% מההתרשמות הראשונית של מבקר קשורים לעיצוב. לא משנה מה אתם מציעים וכמה טוב תקשרתם את המידע, אם העיצוב לא טוב המבקרים יינטשו את הדף.

כמה טיפים הקשורים בעיצוב ושכדאי לזכור בעת בניית דף נחיתה:

השתמשו ברווחים / הפרדה בין האלמנטים השונים כדי לציין את המרכיבים החשובים ביותר. עומס בדף יגרום למשתמשים רבים להחמיץ את הקריאה לפעולה, למשל. ריווח יוביל להבלטת האלמנטים החשובים בדף.
השתמשו בצבעים כדי ליצור תגובה רגשית אצל המבקרים בדף הנחיתה. מחקרים שונים מצאו כי צבעים מפעילים אזורים שונים במוח שלנו.

הנושא חשוב בעת עיצוב דפי נחיתה – ע”י שימוש נכון בצבעים מסוימים תוכלו לפתות מבקר לחשוב על ההצעה שהכנתם בצורה מסוימת, לדוגמא: אנשים נוטים יותר ללחוץ על הכפתור האדום. שימוש בכפתורים אדומים עשוי לשפר את אחוזי ההמרה המרה ולהגדיל את מספר המבקרים הלוחצים עליהם. צבע כתום יוצר רגשות חיוביים. וכך, שימוש בו בקריאה לפעולה עשויה לפתות את האדם לחשוב בצורה חיובית על ההצעה שלכם.

צרו ניגודיות כדי להדגיש אלמנטים חשובים – כדי ליצור בולטות בין אלמנטים, הם צריכים להיות בניגוד חריף. לדוגמא, אם תרצו שמשתמש יבחין מיד בכפתור קריאה לפעולה, אתם צריכים להשתמש בצבע מנוגד לצבע הרקע סביבו.
צרו משהו בלתי צפוי בתצוגה כדי לתפוס את תשומת לב. גולשי אינטרנט הפכו עיוורים לפורמטים שונים של פרסום דוגמת פרסום באנרים (רובנו כבר לא שמים לב לבאנרים באתר), אבל כן נשים לב לדברים לא רגילים. לכן, אם אתם רוצים לתפוס את תשומת הלב של המשתמשים, הראו להם משהו שהם לא מצפים אליו. אולי זה לא ישכנע אותם לקנות או ללחוץ על כפתור הקריאה לפעולה אבל לפחות זה יכול להפנות את תשומת לבם אליו.

תוכן דף הנחיתה – אז מה כותבים כדי לעורר את הגולשים לבצע פעולה?

הצעת מכירה ייחודית – אלמנט שיעזור למבקרים להחליט האם “לשמוע אותך” ולברר פרטים נוספים על המוצר, השירות או החברה שלך, או פשוט להמשיך למקום אחר.
להתחבר לנרטיב המוכר של המכירות – לזהות את קהל היעד, לשכנע שאתם מבינים את הבעיה, ולהציג את ההצעה שלכם כפתרון המעשי ביותר.
להתמקד ביתרונות – אתם צריכים לשכנע את המבקרים שהמוצר / השירות / ההצעה שלכם היא באמת הפתרון הטוב ביותר לבעיה שלהם. לא להתחיל לדבר על תכונות, חומרים וכד’.
הגולשים חושבים רק על עצמם. אז אתם צריכים להבהיר להם על אלו צרכים מידיים המוצר שלכם הולך לענות להם, מה יתרונות שהם יקבלו בקניית המוצר.
הימנעו משימוש במילים / מונחי באזז – המבקרים שלכם רוצים לדעת בכל רגע האם מה שאתם מציעים יכול לעזור להם. הימנעו מכל buzzwords ומילות ז’רגון, צרו תוכן ברור שלקוחות היעד יוכלו להבין.
הציגו המלצות – במחקרים רבים עולה כי גולשים רבים מבססים את החלטות הקנייה או הזמנת שירותים על סמך המלצות שקראו. תחשבו על המלצות כעל שיחה בין שני לקוחות שאחד מספר לשני על חוויות עליכם ועל המוצר שלכם ולכן חשוב להציג את הדברים.

בדיקה ושיפור דפי הנחיתה

רבים מסתפקים בהפצת דף הנחיתה והמתנה לתוצאות, מבלי לבדוק את מרכיבי הדף ומה ניתן לשפר. לא משנה כמה טוב חקרתם את קהל היעד, נקודות הכאב שלהם, הצרכים וכל דבר אחר …  עדיין קשה לחזות איך כל האלמנטים האלה הולכים להשפיע על ההמרות בפועל. אתם צריכים לבצע בדיקות עד שתמצאו את השילוב המושלם של כל האלמנטים בדף. תהליך זה נקרא Testing A / B, וזה עובד כך:

צרו גרסה שנייה של הדף שכוללת אלמנט אחד שהשתנה (על פי השערה אותה תרצו לבדוק).
בעת הפעלת הבדיקה, חלק מהגולשים יראו את הדף המקורי ואילו חלק אחר יראו את הגרסה המתוקנת. על ידי מדידת ההמרה בכל דף תוכלו להעריך האם האלמנט ששונה עזר לשפר את ההמרות.

תהליך הבדיקה מתחיל עם מחשבה או בעיה אליה שמתם לב לדוגמא, ייתכן שהבחנתם כי הדף מקבל מעט המרות, מתחת לממוצע בתעשייה. לאחר מכן המשיכו לבחון את הביצועים הכוללים של הדף, ובדקו את התנהגות המבקרים באמצעות heatmaps, הקלקות, פעילות המבקרים ועוד. בהתבסס על הנתונים שאספתם תוכלו לבנות השערה שתגדיר מה לדעתכם גורם לבעיה. ועכשיו תוכלו ליצור גרסה נוספת של העמוד ולהמשיך בבדיקה. בסיום הבדיקה תוכלו לנתח את הנתונים, להסיק מסקנות ולהעריך אם ההשערה שלכם הייתה נכונה, ובהתאם לשפר את העמוד. כעת אמורה להיות לכם הבנה טובה של תהליך הבנייה והאופטימיזציה של דפי נחיתה כדי להמיר לחיצות גולשים על המודעות שלכם.לכם רק נשאר להתחיל ולבנות דף נחיתה. בהצלחה!

* אם אין לכם צוותי פיתוח ועיצוב, ניתן להשתמש במערכות / אתרים מתמחים ליצירת דפי נחיתה

השאר תגובה

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.